Visuri & Inspiratie

Boho Dreamcatchere Unicat – noua mea pasiune hand-made. Pentru visuri…

26/03/2018

Viseaza cu ochii inchisi,

dar traieste-ti visurile cu ochii deschisi. 

De multi ani am descoperit minunata metoda de vindecare prin intermediul creatiei cu ajutorul handmade. Am inceput umil cu fabricarea de cercei, coliere, apoi am trecut la pictat cutii, la proiecte de decor prin casa, la aranjamente atipice. Linistea, pacea, impacarea, pe care le regasesc in timp ce le fac…, sunt de neegalat, nemasurat, neexprimat in cuvinte.

De ceva vreme, cochetez cu Dreamcatcherele. In principal, pasiunea e provenita de la fascinatia mea pentru amerindieni, care vorbesc inimii mele, pe limba mea. Iubire pentru natura, respectarea oricarei forme de viata si nu numai, trairea in armonie cu Marele Spirit si tot ce a creat el, comuniune cu stramosii, ritualuri si saune purificatoare, mustangi si libertate, pene si par razlet. Unicitate.

Intr-una din seri, m-au napustit curiozitatile si ore intregi am admirat Dreamcatchere gasite pe internet. Ma mancau palmele. Rau. Si somnul, dar nu am reusit sa pun geana pe geana din pricina entuziasmului.

Asa ca iata una dintre creatiile ce a iesit la iveala pentru o prietena de suflet, curajoasa si plina de potential, cadou pentru ziua ei. Pozele sunt facute cu un amarat de telefon, in realitate e mult mai “viu”.

Amerindienii credeau ca noaptea este plina de energii, unele bune si altele nu prea. Dreamcatcherul se asaza langa pat, are rolul de a prinde visurile rele si cosmarurile si, jos, pe pene, sa alunece doar visurile bune. In momentul in care soarele rasare, visurile rele, prinse in el, sunt distruse. Este un simbol al vietii si al taramului invizibil, cu care suntem conectati. Este un simbol al visului, dar si al sinelui. Originile autentice le sunt atribuite amerindienilor din tribul Ojibwa Chippewa, iar dreamcatcherul era pentru ei un simbol de protectie. Se folosea mai ales pentru bebelusi, copii, dar si la nunti, agatate prin copaci. Erau create de mame si bunici ca un simbol al protectiei mistice pentru copii si familiile lor.

Cunoscute si sub numele de “Sacred Hoops”, erau purtate si sub forma de talismane, o binecuvantare sacra, pentru ocrotire, sustinere si sprijin.

Lemnul l-am adus tocmai din Irlanda, unde l-am gasit pe marginea marii, si de care m-am indragostit iremediabil, asa ca in bagaj cu el. Restul de elemente le-am comandat tocmai din Australia, pentru ca m-au atras enorm.

 

Am lucrat cam 5 – 6 ore la el, pe muzica celtica si indiana, gandindu-ma la prietena mea si trimitandu-i ganduri pozitive si ghidare in viata. La fiecare element ma intrebam: “Si acesta oare o sa ii placa?”… mai bine il mut mai aici, ba nu, mai acolo. Asa au aparut elementele albastre, culoare pe care atat de mult o iubeste.

Penele sunt naturale, dar se pot alege si variante sintetice, in toate culorile lumii.

Sunt atat de pasionata de aceste Dreamcatchere, Boho Style, incat le vad in camera copiilor, sa ii protejeze noaptea, la nunti sau in saloane de yoga, in retreat-uri si camere de practicieni de medicina alternativa, ca decor superb deasupra patului… sau pur si simplu ca simbol de protectie pentru familie. In acelasi timp pot realiza si alte modele, mai simple sau mai complicate, pe baza de impletitura.

Daca va face cu ochiul si vreti si voi unul, dati-mi de veste, la alorelai@explorimentez.ro. Fiecare e unicat, nu fac acelasi model de doua ori. Caci nici noi, oamenii, nu suntem doi la fel.

“Du-ma in taramul unde visurile mele

devin realitate!”

(Visited 185 times, 1 visits today)
Ce faci cu masina daca te muti in Austria? Cat trebuie platit ca sa o inscrii si sa o asiguri?
Masa aducatoare de un shift, cocotata pe un perete la Mumok, Muzeul de Arta Contemporana din Viena

Nu sunt comentarii

Parerea ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Articole recomandate


error: naughty user !!!