Viata & Iubire

Cersind amintiri. Despre iubiri ce au fost. Dar tu ai ramas.

19/03/2016

Nostalgic, scoteam albume intregi de amintiri mentale, asezate bine in rafturile sufletului, clasate dupa ani si intensitate, dupa lacrimi si povesti prafuite, dupa cat de dulce a fost candva, dupa seri petrecute la plimbare. In doi.

Sunt oameni din cauza carora eviti anumite alei in parc, nu te mai asezi pe anumite banci, ocolesti locuri determinate pe harta, pentru ca fiecare amintire te arde ca acidul sulfuric. Si, orice ai face, e acolo mai viu in tine ca niciodata. Pe de alta parte, exista acele iubiri, care, desi nu isi mai au locul in prezent, raman asa suspendate in tine, sunt placute si calde cand te gandesti la ele, dar nu prea te mai gandesti la ele deloc.

Cersesti detalii ascunse in unghiuri necunoscute ale memoriei tale, savurezi nostalgic o cupa de sarutari oferite cu multi ani in urma, cauti poze, incercand sa re-pudrezi si sa retusezi detaliile ce au devenit neclare in fuga prin viata si timp. Sunt iubiri trecute, ce te macina ca s-au intamplat, si altele care nu iti dau pace, tocmai pentru ca s-au terminat. Un carusel emotional! Uneori de neinteles! Dor, chin, remuscari sau pace!

Unii oameni intra in viata noastra, ne livreaza plicul cu lectia ce e de invatat si gata cu ei, au si inchis usa in spatele lor! Inainte sa iti si dai seama ca a inceput ceva, de fapt, s-a si terminat! Cat din ei lasa in noi? Cati ani purtam cu grija unele fiinte ce ne-au calcat fugar pragul vietii, desi ei nu mai sunt de mult in bratele noastre? Uneori ramane intensitatea, dar se pierde continutul. Alteori savurezi continut, dar se dilueaza intensitatea.

Invatam sa re-iubim, incepem sa ne descurcam si cu lipsa, asternuturile ni se par moi, chiar daca sunt reci, linistea implineste rasetele nocturne. Invatam. Mergem mai departe. Cu acel gol, care se umple iarasi.

Ne reamintim si iar uitam. Apoi incepem sa intelegem ca a fost cu un rost. Si intalnirea… si despartirea.

Intrebarea care se ridica in oricare din aceste situatii, cand usa se inchide prea devreme este:  “Te-ai schimbat ca om sau nu dupa acea iubire? Ce a ramas din el sau ea prin tine? Ce lectii ai luat cu tine mai departe, caci nu toate iubirile sunt destinate si pecetluite cu “Forever Happy End”? Asta e simpla intrebare…

Fiecare iubire are calatorii diferite.

Unele spre minte, altele spre inima, altele spre regrete,

altele spre intotdeauna.

A ta incotro?

Sursa foto

(Visited 778 times, 1 visits today)
Vrei sa inveti germana? Cele mai eficiente cursuri de germana din Viena. Testate de mine!
Apa nu isi face drum prin piatra pentru ca e puternica, ci persistenta! Sa nu uitam... in viata este la fel!

Nu sunt comentarii

Parerea ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Articole recomandate


error: naughty user !!!