Viata & Iubire

Calatorie la margini de inimi

24/04/2015

Cumva, pe drum s-au adunat intrebari ce au pus in umbra frumusetea simplitatii relationarii. Rasetele curiozitatii s-au transformat… incet… in gesturi calculate cu o usoara teama a jignirii. Indepartari prinse in cuvinte reci, certuri, exclamatii la sfarsit de drum. Fraze de forma toporului au scaparat pe buze, cand, din tacere, faceam un acuzat pe care sa il interoghez.

Am cantarit gesturi cu masuri de critici si neiertari. Raniri ce-au slabit funiile prieteniei. Reprosuri imbracate in cinism si „lasa-ma in pace”. Si, in tot acest rastimp, nu te-am intrebat macar o data: „Tu ce simti prietene?”.

Amalgam de ganduri, simtiri si vorbe imbalsamate de raceala sufletului.

Invata-ma Doamne cum sa-mi pastrez prietenii aproape. Bat la usa inimii tale, prietene. O tacere ma invita sa pasesc in holul amintirilor. Mireasma bucuriilor de altadata trezesc frumuseti ce le-am pus in umbra uitarii. Privesc spre momentele impartasite.

Acum inteleg tacerea ta. A fost dintotdeauna martorul fericirii sau al durerii ce contempla trairi greu de pus in cuvinte. Nicidecum uitare si repros. Si tot ce pot a spune e: „Imi cer iertare pentru duritatea din privire, vorbe si gesturi care au ranit.”

“Alunec in lumina privirii tale si ma arzi

cu intensitatea dorurilor stranse.

Da-mi drumul ca pe o lacrima

si lasa nerostirile sa limpezeasca sufletul

ascuns in soapta prieteniei.”

Fragment din cartea “Amintiri cu sufletul meu”

Alina Farcas

Sursa foto

(Visited 236 times, 1 visits today)
Iubesc barbatii care raman galanti dincolo de prima intalnire...
Greutatile vietii prea istovitoare? O poveste cu talc si motivatie.

Nu sunt comentarii

Parerea ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Articole recomandate