Evolutie personala & spirituala

Greutatile vietii prea istovitoare? O poveste cu talc si motivatie.

23/04/2015

Drumurile pe care pasim nu sunt intotdeauna incununate cu lauri si fericire, cu izbanda si feerie. Din contra, calatoriile zilnice prin activitati impacate cu rutina adauga in sacul experientei tristete, momente grele, desertaciune, sentimentul ca s-a infundat un drum care se intrezarea magnific, ca am fost parasiti, ca am fost dezamagiti, ca nu mai avem nici un miligram de energie.

Pentru astfel de momente, pentru clipe grele, ce par incomensurabile, aceasta povestioara cu talc ma urmeaza agale si ma bate pe umar. Ma ia de mana si ma duce intr-un coltisor ocrotit al sperantei si recastig dorinta de a lupta pentru ceea ce imi doresc.

Iata povestea:

“Intr-o zi magarul unui fermier a cazut in putul din gradina. Magarul a inceput sa planga si sa zbiere din rasputeri, in timp ce fermierul cauta o metoda sa-l scoata de acolo. Intr-un final, fermierul s-a gandit ca oricum magarul era batran si trebuia ingropat la un moment dat, iar putul trebuia acoperit de ceva vreme. Asa ca a chemat in ajutor cativa vecini sa-l ajute. Fiecare a apucat o lopata si a inceput sa arunce pamant in put, peste magar.

La inceput magarul a inceput sa planga si mai tare, sa tipe si mai puternic, sa incerce sa inteleaga de ce i se intampla tocmai lui aceasta nenorocire. Dar mai tarziu, spre surprinderea tuturor el s-a linistit.

Dupa o perioada, fermierul s-a decis sa se uite in put sa vada ce se intampla cu magarul si sa estimeze cat mai e de lucru. Fermierul ramase socat de ceea ce vazu. Cu fiecare lopata de pamant care cadea pe spatele magarului, acesta facea un lucru uimitor! Se scutura si se ridica pe pamantul aruncat. Cu cat vecinii aruncau mai mult pamant, cu atat magarul se scutura mai zdravan si se ridica mai sus. La un moment dat magarul atinse marginea putului si dintr-o saritura se elibera.“

La fel sper sa faceti si voi cand viata va pune bolovani pe umeri.
Sa va scuturati si sa va ridicati!

“Vremurile aspre se sting,
caracterele puternica insa nu.”

Robert Schuller

Sursa foto

(Visited 1,380 times, 1 visits today)
Calatorie la margini de inimi
Cand fostele relatii devin cele mai de pret condimente pentru auto motivatie.

Nu sunt comentarii

Parerea ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Articole recomandate