Austria Evolutie personala & spirituala

Ciclurile de sapte ani din viata ta si schimbarile monumentale pe care le aduc. Ia vezi, te regasesti?

08/09/2020

Am auzit prima oara de ciclurile de sapte ani de la o kahuna hawaiiana, o combinatie misterioasa intre saman, lecuitor, intelept al tribului. Mi-a intrat pe o ureche si mi-a iesit pe cealalta. Caci noi nu suntem capabili sa vedem, sa auzim, sa fim… ceea ce mintea si inima nu sunt pregatite sa vada, sa auda, sa simta, sa accepte.

Apoi, dupa ce roata s-a mai invartit inca un cerc, cu mine colindand de la est la vest, de la nord la sud, din interior spre exterior si din afara in launtric, m-am lovit iarasi de acest concept. Intr-o discutie metafizica cu cel ce avea sa imi devina socru.

In triburile de amerindieni, africani, aborigeni australieni acest lucru era baza existentei si a credintelor lor. Aveau si ceremonii speciale pentru trecerea dintre etape. Copiii primeau chiar si noi nume, cand faceau pasul spre noua fiinta, tot a lor, dar nu chiar. Dar, etichetele de “barbari”, “salbatici”, “inculti” s-au lipit de ei si aceste taine antice s-au diluat in asa masura, incat abia de mai ajung la noi.

In plus, cu mii de ani in urma, timpul antic celest era masurat in esaloane de sapte. Spre exemplu, astronomul evreu Aristobolus, a scris ca “toate lucrurile sunt create din sapte in cerurile instelate; si se invart apoi, in anii ce urmeaza, in cercuri de sapte.” Sapte zile in saptamana, sapte minuni ale lumii, sapte planete, sapte arhangheli, sapte chakre sau puncte energetice in corpul nostru, sapte, sapte, sapte, peste tot. Astrologii sunt de parere ca fiecare etapa de sapte ani se incheie cu un nou grad de maturizare. Nu intamplator incepem scoala la sapte ani, primim buletin la 14 ani si, in unele tari, suntem considerati adulti la 21 de ani.

Preotii babilonieni si egipteni credeau in sapte planete, sapte zei si importanta ciclurilor de sapte ore intr-o zi, pentru fiecare zeu. Am zis, hai, ca poate e o intamplare, o coincidenta, o suprapunere de credinte. Apoi, am dat peste cartea lui Bernard Werber, “Imperiul Ingerilor”, in care detaliaza concret fiecare etapa, care ii este rostul si ce ii este menit sa aduca in viata ta. In plus, filozofi faimosi, precum Rudolf Steiner, sustin ca nu doar emotional, ci efectiv, celulele corpului nostru se regenereaza atat de rapid, incat, la fiecare sapte ani, noi suntem o fiinta noua din punct de vedere biologic. Doar amintirile, trairile, gandurile se pastreaza si se trec de la o celula la alta. Mai multe detalii despre cele descrise de vizionarul Rudolf Steiner poti citi aici, in engleza.

Nu doresc sa intru pe teritoriu stiintific, astrologic… ci doar sa impartasesc cum am realizat impactul acestor cicluri de sapte ani in viata mea personala. Si sunt sigura ca, luand putina tihna si indreptand lupa spre anii traiti de tine, vei regasi niste noduri, niste intersectii masive, niste schimbari dramatice care ti s-au intamplat si tie la intretaierea ciclurilor de sapte –  adica la varste care se impart exact la sapte – 14, 21, 28, 35, 42, 49, 56,  63, 70, 77, 84 si tot asa. Dar, in acelasi timp, priveste prin aceasta lupa si anul imediat urmator, care este declansator de schimbari de asemenea, caci este inceputul unui nou ciclul.

Ciclurile de sapte ani reprezinta etape esentiale din viata noastra. La fiecare sfarsit sau inceput de nou ciclu putem observa cum viata noastra parca intra pe un nou fagas, trenul existentei noastre isi schimba macazul si un nou univers se deschide.

Spre exemplu, in viata mea, la 21 de ani am ajuns prima oara in America, experienta care m-a marcat profund si a tras dupa sine o serie de schimbari dramatice si noi perspective asupra vietii mele de provinciala moldoveanca, visatoare si naiva. La 28 de ani l-am cunoscut pe Victor, sotul meu, tatal copiilor mei, cel pentru care m-am mutat in Austria si viata, asa cum o stiam, nu mai e nici pe departe la fel. Si nici eu. La 35 de ani am iesit din depresia post-natala si am trait metamorfoza si renasterea Alinei. Am incetat sa ma mai regasesc, cum e atat de promovat in spiritualitate, ci sa imbratisez noua fiinta, atat de schimbata si sa ma accept asa cum sunt. In plus, am ramas insarcinata pentru a doua oara si am nascut la 36, propulsandu-ma mai profund in rolul de mama si provocand atat de multe momente AHA si de insight-uri, incat, nici daca as dori, ar fi total imposibil sa revin la cum am fost.

Socrul meu a implinit 70 de ani si are mai mult material de studiu si este atat de impresionat de fiecare ciclu, de cum se inchid si se deschid unele noi, de cum, cu o exactitate aproape neomeneasca se asaza fiecare piesa exact asa cum e menita. Asta daca ne invatam lectiile pe parcurs si nu uitam ca ce este in interior, e si in exterior si invers. Altfel, lectiile neinvatate si neintegrate se repeta iar in ciclul urmator, mai brutale si mai vehemente, pana nu ne mai luam cu ele la razboit, ci le acceptam si le asimilam in trairea noastra zilnica. Al saptelea an e important sa vina cu introspectie si reflectie, cu analiza sentimentelor si a schimbarilor si sa aduca integrare, cu o trecere prin lectii, greseli si reusite.

De cand am ales sa povestesc despre ciclurile de sapte ani prietenelor mele, aud deseori “AHHHH, AHHH, nu te cred! Chiar asa este!”

Yup! pentru mine viata omeneasca este ca o unitate de cercuri. Unele sunt perfect rotunde, altele concentrice, altele se suprapun, dar toate se conecteaza intr-un fel sau altul, mai devreme sau mai tarziu. Uneori, aceste conexiuni nu se intampla ani la rand. Dar si cand se aliniaza, raman in uimire, mirare, wow. Ca un caleidoscop colorat, pattern-uri familiare se dezvaluie, miscarea prinde forma de spirala si noi, emotional, fizic, mental… devenim ce nu am fost inca, insa ceea ce suntem meniti sa fim.

Sunt curioasa… simti si descoperi aceasta intelepciune straveche deplansadu-se si prin viata ta, fie ca ai fost constient sau nu de acestea?

“Energia se misca in cicluri, cercuri, spirale, vortexuri, unde, pulsatii, valuri si ritmuri –

mult prea rar in linii simple, drepte.”

Starhawk 

Sursa foto: Fantasticele mandale realizate de Medea.

(Visited 164 times, 1 visits today)
Cum pot doi copii sa fie atat de diferiti?! Ca soarele de luna, ca un saman de un contabil, ca mana dreapta de piciorulul stang?
Partea a II-a - Gradinile Schönbrunn si secretele lor - Orangeria, Labirintul, Citron Haus, Palm Haus, Podgoriile, Muzeul de Calesti

Nu sunt comentarii

Parerea ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Articole recomandate