100 Filme fara egal Serii 100

Filme fara egal #11. Kon-Tiki – Oscar, exploratori, Polinezia, spirit neinfricat

12/05/2018

Deja stiti ca am o pasiune pentru filmele biografice. Si dor de duca. Si o obsesie pentru explorari si descoperiri. Pana la urma, pana si numele acestui site e astfel inspirat, dintr-un cocktail necesar in viata: a explora si a experimenta.

Asa ca, un film biografic, ce a primit un Oscar, despre niste nebuni care, in 1947, s-au urcat pe o pluta si au navigat prin Oceanul Pacific aproape 8.000 km, a fost imposibil de ratat. Exploratorul nordic legendar Thor Heyerdahl a lucrat timp de 10 ani la teoria sa, conform careia insulele din Polinezia nu au fost colonizate din Asia in vremea pre-columbiana, ci de populatiile din America de Sud. Si cum nimeni nu prea il baga in seama, iar toti cercetatorii vremii l-au considerat putintel lunatic, ce a facut? Evident! Si-a creat o pluta si a demonstat ca e posibil. Fara sa stie sa inoate, pe deasupra!

In cateva cuvinte, e un film despre curaj, despre a-ti urma inima (chiar daca aceasta vine uneori cu niste sacrificii), despre a crede in tine insuti, de a trai autentic si, cel mai important, despre credinta. M-a dezamagit putin personajul in ceea ce priveste puterea de a lua aceste decizii in detrimentul familiei, dar fiecare are, poate, destinul lui de urmat.

Pentru iubitorii de carti, am vesti bune. Thor a scris si un roman intitulat Kon-Tiki: Cu pluta pe Oceanul Pacific, ce a fost vandut in milioane de exemplare si a fost tradus in peste 20 de limbi. Orice persoana din Norvegia stie despre aceasta carte, el devenind un clasic al vremii.

Trailer:

“UNII OAMENI CRED IN DESTIN, ALTII NU.

Eu cred si nu cred in acelasi timp. 

Uneori pare ca niste degete invizibile ne misca ca pe niste marionete trase de sfori.

Dar cu siguranta nu suntem nascuti doar pentru a fi mutati de colo-colo.

Putem sa ne agatam de aceste sfori si sa reajustam traseul la fiecare rascruce

sau sa pornim pe cea mai mica cararuie inspre necunoscut.” 

Thor Heyerdahl – Kon-Tiki: Cu pluta pe Oceanul Pacific

 

(Visited 337 times, 1 visits today)
Interviu #10. Verdini, cel mai magician dintre magicieni. Magnetic, intrigant, bun nebun.
Germana in Austria - cea mai detaliata analiza de piata - de la cursuri gratuite la fonduri de integrare

Nu sunt comentarii

Parerea ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Articole recomandate