100 Filme fara egal

Filme fara egal #3. The Imitation Game – despre decriptarea Enigmei lui Hitler

13/12/2015

Nu sunt pasionata de istorie, dar imi plac faptele si povestile de viata reale. Nu ma incanta cifrele, ci geniile. Iar acest film este altceva!

The Imitation Game a castigat un Oscar si alte 43 de premii, a primit peste 138 de nominalizari internationale si are un rating de 8,1 pe IMDB. Este bazat pe fapte reale, ce au avut loc in Al Doilea Razboi Mondial si este o drama, o biografie, un thriller.

Hitler si partidul nazist au creat o masina uimitoare de batey_machine_2732933bcriptare a mesajelor secrete, cunoscuta sub numele Enigma. Absolut fiecare mesaj transmis era codificat si era aproape imposibil de descifrat, ceea ce facea ca Aliatii sa piarda teren in fata Axei, nestiind care vor fi urmatoarele atacuri si planuri strategice.

Dar pana la aparitia matematicianului Alan Turing, care a reusit sa creeze o solutie pentru a sparge codul mesajelor interceptate. Se considera ca fara aportul lui de neegalat, razboiul din Europa ar fi putut sfarsi complet diferit sau cel putin s-ar fi prelungit cu inca doi pana la patru ani.

Iata trailer-ul… uitati-va la film!

(Visited 538 times, 1 visits today)
Unde vrei sa ajungi neaparat? La ce tara visezi? Te provoc... ca in maxim doi ani sa fii acolo!
Atinge viata celor din jurul tau…

1 comentariu

  • Reply Filme fara egal #17. Dresda – fila de istorie, fila de dragoste. Cutremurator. | Explorimentez | Sete de viata <3 www.explorimentez.ro 05/05/2020 at 13:20

    […] placut filme istorice ca Pearl Harbour – nota 6,2 pe IMDb, Hacksaw Ridge – 8,1 pe IMDb, The Imitation Game – nota 8 pe IMDb,   The Red Barron – 6,6 pe IMDb, Flyboys – 6,5 pe IMDb… […]

  • Parerea ta conteaza

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    Articole recomandate


    error: naughty user !!!