Viata & Iubire

Mi-am croit barbatul ideal in imaginatie… si apoi l-am gasit…

18/10/2015

Era vara, eu – in drum spre Ford Craiova, pentru a semna un contract. Eram in masina cu o clienta de-a mea si un coleg de-al ei, cuminte pe bancheta din spate, uitandu-ma absenta pe fereastra. Lanuri si verde, cer azuriu si pace. Afara.

Pe dinauntru era o furtuna emotionala, intrebandu-ma de ce e asa dificil sa gasesc barbatul visurilor mele? De ce doare asa tare dezamagirea iubirii? De ce lasa prapastia asta in inima, din care trebuie sa te catari cu unghiile inapoi la a fi tu?

Si am avut un imbold de necontrolat, mi-am scos laptop-ul din geanta si am spus:

“Doamne, Universule, Infinitule, Tu! Mai! Tu!

Ala de sus! Cum te-oi fi chemand, tu!

Eu nu mai pot!

Ajuta-ma!”

Tu…

Si am inceput sa tastez cu viteza luminii ce imi doresc eu de la viitorul barbat din viata mea, cum imi imaginez iubirea vietii?! Si am scris… si am tot scris… doua pagini pline, pline de A4, cu liniute, font Arial, 12. Tot am tricotat acolo descrieri si caracteristici, am zis sa nu ma risc!

Te-am creionat ca fiind independent, dar bland; spontan, dar determinat; iubitor de calatorii, dar doritor de familie, copii si caine; inteligent, dar si empatic; curios si dornic de invatare, dar increzator in tine insuti. Sa te iubeasca ai mei (caci tare carcotasi au mai fost cu alegerile mele la capitolul barbati), iar eu sa ma inteleg cu ai tai, ca si cu ai mei. Si cate nu am mai scris, cu font Arial, 12.

Da, dragul meu, in doua pagini A4 te-am descris, nestiind ca tu esti, de fapt, asa aproape de mine.

Eu…

Apoi, mi-am adus aminte de o replica, pe care am auzit-o de ziua mea de Florii, de la un suflet similar cu al meu: “Alina, dar ca tu sa ai un astfel de barbat langa tine, cum ar trebui tu sa fii?”
Si am mai inceput inca o lista… si mai lunga. Ce fel de femeie sa fiu pentru a atrage si a avea langa mine un astfel de barbat desavarsit, sa fim fericiti si sa ne intelegem bine?

M-am desenat calda si iubitoare; intelegatoare si empatica, dar totusi nebunatica si plina de chef de viata, asa cum am fost de cand m-am nascut. Am adaugat si niste cursuri de gatit, dar nu am ajuns niciodata la ele, m-am oprit, pe drum, in magazine cu lenjerie de satin si catifea. Si cate nu am mai scris, cu font Arial, 12.

Noi

Da, dragule, te-am croit din pulbere de stele, direct in imaginatia mea… inainte sa te recunosc in viata mea. Caci tu erai deja acolo, prezent, dar nu as fi crezut vreodata ca doi oameni atat de diferiti, au ceva de impartit, cu atat mai putin o viata intreaga?!

Si, in tot acest timp, tatucul meu imi repeta: “Mai, dar bleaga mai esti! Eu bag mana in foc ca barbatul visurilor tale e chiar acolo, langa tine, dar tu nici nu te uiti la el.” Tatal meu iubit, Oracolul meu personal din Delphi.

Dar, tu… barbate, inteligent si determinat, iubitor si plin de viata, ai stiut ce ai vrut si ai luptat… sa imi arati ca locul meu e langa tine!

Asa ca femei din lumea intreaga, visati, mazgaliti, croiti dorintele si aveti incredere ca barbatul inimii voastre e acolo pentru voi. Nu va limitati, dar fiti si realiste! Perfectiune nu exista, chiar si cand dai de sufletul tau pereche, nu va picura cu lapte si miere din ceruri in fiecare zi. Iubirile profunde au si rolul de a te slefui, de a te motiva, de a te transforma intr-o varianta mai buna a ta, de a te scoate din limitari… iar asta nu se face miscand o pana prin aer…

“Sufletul pereche nu este o persoana care vine in viata ta

si te iubeste asa cum vrei tu sa fii iubit,

ci o persoana care te iubeste

asa cum ai nevoie sa fii iubit.”

Terra Wolfe

Sursa foto

(Visited 1,285 times, 1 visits today)
Ca sa schimbi fructele, trebuie sa schimbi radacinile. Ca sa schimbi ce e vizibil, schimba ce e invizibil
Persoanele destinate sa se intalneasca, se vor intalni intamplator, dar exact cand trebuie. Cum mi-am reintalnit eu fratele de suflet...

Nu sunt comentarii

Parerea ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Articole recomandate