Viata & Iubire

Tu cui i-ai dona un rinichi? Caci in viata nu conteaza unde te afli, ci pe cine ai alaturi!

16/04/2015

Relatiile umane devin, ca si ca vinul, mai aromate si mai valoroase cu timpul, stampiland treceri de ani cu amintiri culcate in dezordine, cu momente grele petrecute tinandu-te in brate sau cu momente de fericire in care aceeasi sticla de vin prafuita devine un camarad de incredere.

Nu cred in retete rapide inspre prietenii de o viata si nici in retete de viata inspre prietenii rapide. Nu pot sa cred in relatii de lunga durata care sa nu treaca prin roller-coaster-ul ce solicita, pe langa revizii tehnice constante, incredere, apreciere, sinceritate, prezenta, sprijin, seri petrecute la povesti si dimineti trase prin impartasiri.

Paradoxal, relatiile trainice nu solicita prezenta fizica zilnica, ca pontarea obligatorie, ci acel arc sufletesc care sa va tina magnetizati. Adevaratele conexiuni sunt dincolo de timp, spatiu, dar si dincolo de egoism, de invidie, de interese, de bani, de orice.

Ar fi bine sa ne alegem bine oamenii dragi alaturi de care ne crosetam cu incapatanare viata, pentru ca ei ne-o pot transforma printr-un cuvant, printr-un gest, printr-o privire, printr-o dezamagire… si ne pot arunca fie in abisul tristetii, fie printre norisori de bucurie. Intrebarea care se agita este pentru care merita sa coboram pana in infernul lui Dante si pentru care merita sa intoarcem spatele si sa cautam alte prezente mai potrivite? Pentru care merita sa ne dam un rinichi si pentru care farfuria de bors merita impartasita la doua linguri?

Prietenii si relatiile se triaza si raman cele de calitate.

Castiga mai multi bani si o sa vezi in privirea lor unde se afla apreciere si unde s-a insamantat invidie.

Muta-te in alta tara si afla cine te intreaba ce mai faci si cine iti da doar like-uri pe facebook, ca si cand acestea ar avea vreun mesaj ascuns.

Iubeste si fii alaturi de cel drag si o sa observi cine te intelege in betia indragostirii sau cine cauta nod in papura pentru ca se simte exclus.

Suna in toi de noapte cu voce disperata dupa ajutor si noteaza cine iti arunca un deget de ajutor si cine se preface subit cumplit de ocupat sau vadit deranjat de orele nocturne.

Cere cativa lei imprumut si admira cum unii, din putinul sau multul lor, impart cu tine si cine alege sa intoarca spatele.

Pentru mine faptele sunt cele mai clare cuvinte, iar cuvintele cele mai nesemnificative fapte. Ascult cuvintele, dar ma incred in actiuni. Poate sunt de moda veche, dar asa m-a invatat tatucul meu drag si pana acum aceasta tehnica nu m-a tras pe sfoara niciodata.

Si de o zi ma intreb, daca ar fi necesar… eu cui i-as da un rinichi? Cine e atat de important pentru mine? Caci acolo e clar ca merita sa investesc petale din timpul, energia, dedicarea si sufletul meu.

Tu cui i-ai dona un rinichi?

 “In viata nu conteaza unde te afli,

ci pe cine ai alaturi!”

Autor necunoscut

Sursa foto

(Visited 644 times, 1 visits today)
Melodii pentru suflet #3. Follow the sun - o reverie auditiva pentru clipe meditative
7.244 miliarde de oameni, 7.244 miliarde de ferestre, 7.244 miliarde de visuri ascunse

3 comentarii

 • Reply Maricel 18/04/2015 at 20:26

  Nimanui, prefer sa fiu eu sanatos si sa ii ajut pe ceilalti cu ce pot. Un rinichi parca nu as da.

  • Reply Alorelai 19/04/2015 at 03:21

   Te inteleg si e adevarat ce spui, dar cand iubim pe cineva atat de mult incat lipsa lui/ei ar insemna prea mult pentru noi, atunci cred ca l-am dona.

 • Reply Maria 20/04/2015 at 23:27

  Eu mi-as dona oricand un rinichi copiilor mei, sunt parte din mine si cea mai implinitoare parte din viata mea, desi e greu uneori.

 • Parerea ta conteaza

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Articole recomandate